Οι τροφές που ρίχνουν την χοληστερίνη

Έχει αποδειχθεί πως ορισμένες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας απλά χαμηλώνοντας το δείκτη της LDL «κακής» χοληστερίνης και αυξάνοντας το δείκτη της HDL «καλής»

Έχει αποδειχθεί πως ορισμένες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας απλά χαμηλώνοντας το δείκτη της LDL «κακής» χοληστερίνης και αυξάνοντας το δείκτη της HDL «καλής» χοληστερίνης. Δείτε, ποιες είναι αυτές.

Αντίθετα με όσα νομίζαμε ως τώρα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Nutrition», αποκάλυψε πως η κατανάλωση αυγών αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και μειώνει την «κακή». Επομένως, η αλήθεια είναι πως τα αυγά κρατούν καθαρές τις αρτηρίες μας-αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Σε άλλη έρευνα που έγινε με παχύσαρκους εθελοντές, δόθηκαν δύο είδη πρωινών: η μία ομάδα έτρωγε αυγά και η άλλη ψωμάκια τύπου bagel. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα που έτρωγε τα αυγά, είχε περισσότερη ενέργεια και έχασε κατά 65% περισσότερο βάρος από την άλλη ομάδα, βελτιώνοντας σημαντικά τα επίπεδα χοληστερίνης της.

Advertisment

Ζυμαρικά (αλλά ολικής άλεσης)

Τα αντιοξειδωτικά στα ζυμαρικά βοηθούν στον έλεγχο της ινσουλίνης, η οποία και μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης και ελαττώνει τα τριγλυκερίδια. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Harvard, ανέλυσαν για 8 χρόνια την καθημερινή διατροφή 27.000 ατόμων και κατέληξαν στο γεγονός ότι αυτοί που κατανάλωναν καθημερινά προϊόντα ολικής άλεσης, ήταν αρκετά πιο αδύνατοι από τους υπόλοιπους και με χαμηλά επίπεδα «κακής» χοληστερίνης.

Hamburger –με βιολογικό κρέας

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε πως το hamburger κάνει καλό στην καρδιά και στα επίπεδα χοληστερίνης. Όμως, να που έρευνες αποκαλύπτουν πως το hamburger αλλά με κρέας βιολογικής εκτροφής περιέχει διπλάσιες ποσότητες βιταμίνης Ε και μόλις το 15% του λίπους συγκριτικά με ένα μπιφτέκι από συμβατικό κρέας. Έτσι, και τη λαιμαργία σας θα ικανοποιήσετε και την υγεία σας θα ωφελήσετε. Όσο για το που θα βρείτε αυτό το hamburger; Επειδή τα περισσότερα fast food δεν διαθέτουν κρέατα βιολογικής εκτροφής, μπορείτε να το αγοράσετε από το super market και να το φτιάξετε στο σπίτι, ώστε να είστε και απόλυτα σίγουροι για τα συστατικά του.

Αμύγδαλα

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Purdue παρατήρησαν την πορεία της υγείας ατόμων που κατανάλωναν καθημερινά μερικά αμύγδαλα για 23 εβδομάδες. Έκπληκτοι παρατήρησαν πως τα άτομα αυτά όχι μόνο δεν πήραν βάρος αλλά κατάφεραν να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων και από άλλα θερμιδογόνα φαγητά ενώ παράλληλα διατήρησαν σε χαμηλά επίπεδα την «κακή» χοληστερόλη τους.

Advertisment

Μαύρη σοκολάτα

Αν και η λέξη σοκολάτα μας παραπέμπει σε κάτι «απαγορευμένο» και ανθυγιεινό, ωστόσο, η μαύρη σοκολάτα, έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνει την αρτηριακή πίεση και την «κακή» χοληστερόλη ενώ παράλληλα την ίδια στιγμή αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων.

clickatlife

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση