, ,

Η ασθένεια καθρεφτίζει τον τρόπο ζωής μας. Συνέντευξη με τον Philippe Hannetelle για τη μέθοδο Body Mirror

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του σεμιναρίου Body Mirror στις 15 & 16 Ιουνίου, η Εναλλακτική Δράση επικοινώνησε με τον εισηγητή της, Philippe Hannetelle

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του σεμιναρίου Body Mirror στις 15 & 16 Ιουνίου, η Εναλλακτική Δράση επικοινώνησε με τον εισηγητή της, Philippe Hannetelle και ακολουθεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με πολλές πληροφορίες για το τι είναι η ασθένεια και πως λειτουργεί το σύστημα Body Mirror

Αγαπητέ Philippe, χαιρόμαστε που έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε για άλλη μια φορά και να μας δώσεις σημαντικές πληροφορίες.

Advertisment

1.Θα θέλαμε να μας μιλήσεις λίγο για τη μέθοδο του Brofman Body Mirror και την εμπειρία σου ως ένας από τους λίγους εισηγητές παγκοσμίως που την διδάσκουν.

Ήξερα αυτές τις ιδέες από τότε που ήμουν έφηβος, διάβασα βιβλία και παρατήρησα σχετικά αυτό που όλα τα εξελιγμένα όντα λένε, ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι δημιουργός και απεριόριστο όν, αλλά δεν ήξερα πώς να το θέσω σε πράξη στη ζωή μου.
Ο Martin Brofman έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που αντιπροσωπεύει τη σύνθεση των ανατολικών φιλοσοφιών και της δυτικής ψυχολογίας, με ένα σύνολο εργαλείων εύκολα και αποτελεσματικά, επιτρέποντας σε κάθε ον να τα χρησιμοποιήσει για την δική του θεραπεία και για τη θεραπεία άλλων, επιτρέποντας στους ανθρώπους να είναι και πάλι σε επαφή με την δύναμή τους, νιώθοντας την αγάπη γι ‘αυτούς και τους άλλους και δημιουργώντας έτσι περισσότερη αρμονία γύρω τους.
Μου αρέσει να βλέπω πώς οι άνθρωποι φτάνουν σε ένα σεμινάριο με, επίσημη συμπεριφορά προς τους άλλους, με ανασφάλειες ή επικρίσεις, κ.λπ., και πώς η διαδικασία μεταμόρφωσής τους πραγματοποιείται μέχρι ότου στο τέλος της εμπειρίας, ο καθένας είναι σε θέση να αισθανθεί την αγάπη, βλέποντας και νιώθοντας τις επιδράσεις αυτών των εργαλείων και φιλοσοφιών, όταν τις κάνει πράξη.

2.Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη μέθοδο Body Mirror και τι αλλαγές είδες στο εαυτό σου;

Advertisment

Γνώρισα τον Martin Brofman τον Μάιο του 1990, συμμετέχοντας στα σεμινάρια του, καθώς επίσης και στα σεμινάρια άλλων εισηγητών που είχε εκπαιδεύσει. Είχα μυωπία και αστιγματισμό. Εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, εκείνη την εποχή τίποτε άλλο δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που ήθελα στη ζωή μου: σχέσεις, χρήματα, δουλειά. Έκανα μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που έβλεπα τα πράγματα και αυτό είχε επίδραση στην όραση μου, άρχισα να βλέπω όλο και πιο καθαρά χωρίς τα γυαλιά μου και το εσωτερικό μου όραμα και πορεία φάνηκε με καθαρότητα.

3. Πως μπορεί αυτή η γνώση να βοηθήσει έναν άνθρωπο;

Σε βάζει στο κάθισμα του οδηγού στη συνείδησή σου. Είναι μια άποψη που σου δίνει τη δύναμη να αλλάξεις κάτι. Σταματάς να βλέπεις τον εαυτό σου ως θύμα και όταν αλλάξει κάτι εσωτερικά, μπορείς να δεις τα αποτελέσματα τόσο στο σώμα σου όσο και στη ζωή σου.

4. Πως ο ψυχολογικός παράγοντας εκδηλώνεται σαν σωματική πάθηση;

Όταν κάποιος παίρνει μια απόφαση που τον αφήνει με άγχος/στρές, δημιουργώντας ένα μπλοκάρισμα στο ενεργειακό του πεδίο με έναν επαρκή βαθμό έντασης, αυτό δημιουργεί ένα σύμπτωμα στο σωματικό επίπεδο. Το σύμπτωμα μιλά μια συγκεκριμένη γλώσσα, η οποία αντανακλά στην ιδέα ότι ο καθένας μας δημιουργεί την πραγματικότητα του. Όταν το σύμπτωμα περιγράφεται από την άποψη αυτή, η μεταφορική σημασία του συμπτώματος γίνεται σαφής. Έτσι, αντί να λέει “δεν μπορώ να δω”, το άτομο θα πρέπει να πει “έχω κρατήσει τον εαυτό μου από το να δει κάτι.” Εάν δεν μπορεί να περπατήσει, θα πρέπει να πει “έχω κρατήσει τον εαυτό μου να περπατήσει μακριά από κάτι.” Και ούτω καθεξής. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν ατυχήματα και συμπτώσεις. Τα πράγματα συμβαίνουν σύμφωνα με ένα μοτίβο και μια σειρά.
Έτσι, αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη για την δημιουργία σου, αναπτύσσεις μια αντικειμενική σχέση με το πρόβλημα και αντιδράς σε συνάρτηση με αυτό. Υπάρχει ένας τρόπος ύπαρξης ο οποίος σχετίζεται με κάθε σύμπτωμα. Για να θεραπευτεί ένα άτομο πρέπει να αλλάξει αυτόν τον τρόπο ύπαρξης και να επιστρέψει στον τρόπο ύπαρξης χωρίς το σύμπτωμα, σε αυτό που το άτομο πραγματικά είναι.

5. Μπορούν πράγματι να θεραπευτούν τα πάντα, ακόμα και οι χρόνιες παθήσεις, με τη μέθοδο Body Mirror;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όλα μπορούν να θεραπευτούν και το έχω δει αυτό ως αποτελέσματα των θεραπειών που έχω δώσει εγώ ή άλλοι θεραπευτές που δουλεύουν με τα ίδια εργαλεία.

6. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποιες περιπτώσεις ίασης;

Μπορώ να μιλήσω για το δικό μου. Ήμουν μύωπας, είχα αστιγματισμό και τίποτα δεν λειτουργούσε καλά στη ζωή μου. Ήμουν ανασφαλής, χωρίς εμπιστοσύνη στις αξίες μου, έχοντας δυσκολίες με το χρήμα, τις σχέσεις και την δουλειά. Καθώς συνειδητοποίησα πως ήμουν ο δημιουργός της ζωής μου, μπορούσα να αναγνωρίσω ό, τι έκανα στη συνείδησή μου, με τον τρόπο σκέψης μου, της ύπαρξής μου, που με έφερε στην κατάσταση που ήμουν. Να περπατάς στο μονοπάτι της καθαρότητας/διαύγειας δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με το ποιος είσαι και ξέρεις ότι πρέπει να αλλάξεις. Μερικές φορές έχουμε την τάση να δικαιολογούμε τον τρόπο ύπαρξής μας είναι ακόμη και αν αυτός δεν λειτουργεί, έχουμε προσκολλήσεις. Είναι μια διαδικασία αυτο-ανακάλυψης, αυτογνωσίας και η περιπέτεια αυτή δεν έχει τέλος. Όντας όλο και περισσότερο αυτό που πραγματικά είμαι, μου έφερε την ευτυχία, αποδοχή του εαυτού μου και αγάπη και μετά, ήταν πολύ πιο εύκολο να το κάνω αυτό και για τους άλλους, να αποδέχομαι τους ανθρώπους όπως είναι και να τους αγαπώ. Μου υποχρέωσε να κάνω κάποια νοητική δίαιτα και να επιλέγω τα λόγια μου με προσοχή.

7. Είναι εύκολη η εφαρμογή της μεθόδου;

Τα εργαλεία είναι τόσο απλά που διδάσκονται σε παιδιά από 7 ετών. Όταν δίνεις μια θεραπεία δουλεύεις με την φαντασία σου και φαντάζεσαι ότι βλέπεις μια άλλη ύπαρξη να θεραπεύεται. Τα παιδιά ανοίγουν σε αυτό εύκολα ενώ μερικοί ενήλικες πρέπει να υπερβούν τον περιορισμό του νου τον οποίο έχουν δημιουργήσει στους εαυτούς τους και να μάθουν μέσα από τις εμπειρίες τους ότι όλα μπορούν να θεραπευτούν. Ονειρεύεσαι ότι βλέπεις κάποιον θεραπευμένο και το όνειρο υλοποιείται στην φυσική πραγματικότητα, εάν πιστεύεις πως θα συμβεί. Όλοι είναι ικανοί να ονειρεύονται, η μόνη διαφορά είναι τι επιτρέπουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους να ονειρευτεί.

8. Πόσο σύντομα μπορεί κάποιος να δει αλλαγές στον εαυτό του;

Υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα για τους περισσότερους ανθρώπους, νιώθουν διαφορετικά στην συνειδητότητά τους ειδικά αν αντιμετωπίζουν φυσικά συμπτώματα ενώ για κάποιους άλλους μπορεί να είναι σταδιακά

9. Με μία πρόταση, πως θα περιέγραφες τη μέθοδο;

Πιστεύω πραγματικά ότι το Body Mirror System – Σύστημα Καθρέφτης του Σώματος είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο σύστημα Ίασης και αυτογνωσίας που έχω δει ή ακούσει ποτέ το οποίο συμπεριλαμβάνει και την πιθανότητα της Ίασης με μια συνεδρία.

10. Τελικά τι είναι η ασθένεια;

Ένα μήνυμα του σώματός μας σε εμάς που μας λέει τι κάνουμε στον εαυτό μας με τον τρόπο ύπαρξής μας, σκέψης μας, περπατώντας μη συνειδητά στην ζωή μας. Έχουμε λοιπόν την ελεύθερη βούληση να ακούσουμε το μήνυμα και να αρχίσουμε την εξερεύνηση των απεριόριστων δυνατοτήτων μας κάνοντας το «ασυνείδητο» συνειδητό, μη περιμένοντας για ένα σωματικό σύμπτωμα πριν αντιδράσουμε ή ακόμη πριν νιώσουμε δυσάρεστα συναισθήματα, μαθαίνοντας να εμπιστευόμαστε και να ακολουθούμε την διαίσθησή μας συνεχώς. Μαθαίνοντας να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι και να ζούμε από ένα βαθύτερο κομμάτι της συνειδητότητάς μας. Η αγάπη θεραπεύει.

———————————————

Αθήνα: 15-16 Ιουνίου 2013
Golden Age Hotel,Μιχαλκοπούλου 57, Αθήνα
μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Γνωρίστε την μέθοδο που μπορεί να σας αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο που βλέπετε την ζωή και την υγεία σας!
Εχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε ολο τον κόσμο να επανέλθουν σε ισσοροπία και υγεία.

Mε τον Philippe Hannetelle εισηγητή του Martin Brofman για πάνω από 20 χρόνια.

Διδάσκει το Body Mirror System of Healing και το Vision Workshop.

H μέθοδος «Καθρέφτης του σώματος» είναι μια τεχνική που σας επιτρέπει να βιώσετε εμπειρικά την σχέση ανάμεσα στο σώμα, τη συνείδηση και την ζωή, και να μελετήσετε τους εσωτερικούς παράγοντες που ενθαρρύνουν τη διαδικασία θεραπείας.

Τα σημεία του οργανισμού σας που δεν λειτουργούν καλά παραπέμπουν σε περιόδους της ζωής σας, όπου βιώσατε αρνητικές καταστάσεις.

Όταν υπάρχει μία ένταση στο σώμα σας, αυτό αντανακλά μια πίεση μέσα στη συνείδηση σας σχετικά με τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωή σας.

Αν αποβάλετε τις εντάσεις από τη συνείδηση σας, μπορούν να εξαφανιστούν και οι εντάσεις από το σώμα σας.

Στη μέθοδο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη ικανότητα παρά μόνο όσα διδάσκονται σε ολιγοήμερα σεμινάρια.
Η τεχνική αυτή, η εκμάθησή της και η εύκολη χρήση της είναι στη διάθεση κάθε ατόμου που ενδιαφέρεται ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο μόρφωσής του.
Τη μέθοδο μπορεί να τη δεχτεί ο κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από τη φιλοσοφία του και τα προσωπικά του πιστεύω.

Η ενέργεια εκπορεύεται από την ύπαρξή σας και κατευθύνετε από τις σκέψεις σας, τις επιθυμίες σας και τα πιστεύω σας. Όταν αυτή η ενέργεια δεσμεύεται με πολύ ένταση και δεν κυκλοφορεί ελεύθερα εξαιτίας κάποιας δυσαρμονικής επίδρασης από το περιβάλλον, τότε προκύπτει μια ασθένεια, ένα σύμπτωμα, ένα τραύμα.

Εφόσον κατευθύνετε την ενέργειά σας, τη συνείδησή σας, μπορείτε να απελευθερώσετε την ενέργεια όπου και αν ήταν δεσμευμένη, είτε σε σας είτε στους άλλους. Όταν επιτύχετε αυτό, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι η επιστροφή στην εμπειρία της ευφορίας. Αυτό το ονομάζουμε θεραπεία.

Η επιστροφή αυτή στην εμπειρία της ευφορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με την κατανόηση και την χρήση της κατάλληλης τεχνικής ώστε τα κέντρα ενέργειας του σώματος (Τσάκρα) να εναρμονιστούν και να απελευθερωθούν οι δεσμευτικές ιδέες. Είναι λοιπόν δυνατόν εκ νέου να έχετε την εμπειρία της υγείας και της ευτυχίας, κάνοντας αυτό που λειτουργεί καλύτερα για σας και δείχνοντας τον πραγματικό σας εαυτό.

Η μέθοδος ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ αναπτύχθηκε από τον Martin Brofman, PhD.,μελετητή της ψυχολογίας και των ανατολικών φιλοσοφιών, διδάκτορα φιλοσοφίας, μέσα από τις εμπειρίες του κατά την αντιμετώπιση μιας θανατηφόρας ασθένειας και την επάνοδό του σε άριστη υγεία το 1975.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Philippe Hannetelle ένας απο τους εισηγητές που ο Martin Brofman έχει εκπαιδεύσει και διδάσκει την μεθοδο του Body Mirror System of Healing τα τελευταία 20 χρόνια.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα αποτελέσματα της μεθόδου στην πράξη και να γίνετε μάρτυρες ενεργειών που μερικοί ονομάζουν “θαυματουργές” απλά επειδή δεν κατανοούν πλήρως τις αρχές που επιδρούν.

Με την ολοκλήρωση της εμπειρίας θα είσθε ικανοί να:
·κατανοείτε και βιώνετε τον εαυτό σας σαν μια οντότητα ενέργειας
·νοιώθετε, κατευθύνετε και αντιλαμβάνεστε την ενέργεια (αύρες,τσάκρα,μορφές σκέψης)
·κατανοείτε τη σχέση ανάμεσα στο σώμα σας και τη συνείδησή σας
·κατανοείτε πως τα συμπτώματα στο σώμα σας αντανακλούν εντάσεις στη συνείδησή σας
·διαβάζετε το σώμα σαν ένα χάρτη της συνείδησης, κατανοώντας τη σχέση ανάμεσα στις εσωτερικές αιτίες και τα εξωτερικά συμπτώματα
·κατανοείτε τα τσάκρα και τις σχέσεις τους με συγκεκριμένα επίπεδα της συνείδησης και τους τομείς της ζωής
·χρησιμοποιείτε διάφορα εργαλεία προορισμένα για θεραπεία (λευκό φως, χρώματα, μορφές σκέψεις)
·αντιληφθείτε τα αποτέλεσμα της χρήσης αυτών των τεχνικών και εργαλείων

Το βιβλίο της μεθόδου με τίτλο «Όλα Μπορούν Να Θεραπευτούν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καμία ιατρική πράξη, ιατρική διάγνωση, ιατρική θεραπεία ή ιατρική συμβουλή δεν παρέχεται. Καμία εγγύηση των αποτελεσμάτων δεν δίνεται ούτε υπονοείται.

Υπάρχει διαδοχική διερμηνεία από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.

Ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Σάββατο: 09:00 – 20:00 Εγγραφές από 8.30
Κυριακή: 09:00 – 20:00

Διαλλείματα: Καφέ: 11:15 και 16:30 περίπου, και φαγητού 13:30 με 15:00.
Κόστος συμμετοχής:

250 – ευρώ κατ’ άτομο για όσους παρακολουθούν το σεμινάριο για πρώτη φορά.
125 – ευρώ κατ’ άτομο για όσους παρακολουθούν το σεμινάριο για 2η και 3η φορά.
Δωρεάν για όσους έχουν παρακολουθήσει τρεις φορές

Απαραίτητη προϋπόθεση για όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο, να έχουν μαζί τους την κάρτα συμμετοχής, που τους έχει χορηγηθεί από το Brofman Foundation for the Advancement of Healing.
Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

Για δήλωση συμμετοχής συμπληρώστε και αποστείλετε:

Με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση dopapado@hotmail.com

Ονοματεπώνυμο, Κινητό, e-mail, Διεύθυνση
Η συμμετοχή σας είναι έγκυρη με προκαταβολή.

Θεοδώρα Παπαντωνάκη
“Better World”
+30 6936 527.527

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση