Έξυπνοι τρόποι που θα σας κάνουν να πιείτε περισσότερο νερό και να χάσετε περιττό βάρος

Αν και για πολλά χρόνια επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό κάθε μέρα μετέπειτα έρευνες ήρθαν να μετριάσουν

Έξυπνοι τρόποι που θα σας κάνουν να πιείτε περισσότερο νερό και να χάσετε περιττό βάρος

Αν και για πολλά χρόνια επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό κάθε μέρα μετέπειτα έρευνες ήρθαν να μετριάσουν αυτή την προτροπή. Η αλήθεια είναι ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ανάγκες πρόσληψης υγρών. Καθοριστικό δε, ρόλο παίζει και η διατροφή. Για παράδειγμα, οι σαλάτες, οι σούπες, τα λαδερά, τα φρούτα κ.λ.π. περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε σχέση με τα ζυμαρικά και το κρέας. Άρα, δεν είναι λογικό ένας vegan να πίνει την ίδια ποσότητα νερού με κάποιον που τρέφεται με πολλές ζωικές πρωτεΐνες.  Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να ακούμε τον οργανισμό μας.

Από την άλλη, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία του νερού. Παραμένει η αναντικατάστατη πηγή της ζωής μας και επιπροσθέτως βοηθά στη καλή διατήρηση της επιδερμίδας, στην απώλεια κιλών και στη θεραπεία πολλών παθήσεων. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε κάποιους απλούς τρόπους που μπορείτε να πίνετε περισσότερο νερό χωρίς να το βαριέστε, επιταχύνοντας μάλιστα την απώλεια των περιττών κιλών.

Advertisment

Νερό με λεμόνι

Νερό με λεμόνι: Γιατί πρέπει να το πίνετε κάθε πρωί

Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα πέψης, όταν αναμειγνύεται με ζεστό νερό. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ναυτία, το φούσκωμα και άλλα. Λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του λεμονιού, τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως η καούρα, το φούσκωμα και το ρέψιμο, ανακουφίζονται.
Πίνοντας χυμό λεμονιού τακτικά, βοηθάτε επίσης τη λειτουργία του εντέρου. Το λεμόνι καθαρίζει επίσης το αίμα, θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα και συμβάλει στην ανακούφιση του λόξυγγα όταν καταναλώνεται ως χυμός. Τέλος, θεωρείται ότι βοηθά στη διάλυση των χολολίθων.

Νερό με φρούτα

Ψιλοκόψτε φρούτα της αρεσκείας σας, όπως φράουλες, πορτοκάλι ή berries, και προσθέστε τα σε μια κανάτα νερό στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα το νερό σας θα έχει μια μοναδική γεύση, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Advertisment

Ανανάς με νερό

Αντί να πιείτε νερό με φρούτα, μπορείτε να κάνετε το αντίθετο. Κόψτε σε χοντρές φέτες τον ανανά σας και βάλτε τις στο νερό. Αφήστε τις για τουλάχιστον δύο ώρες και μετά φάτε τις… Όλοι γνωρίζουμε πως ο ανανάς έχει πολύ ισχυρές λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

Προσθέστε αγγουράκι

Μπορείτε να κόψετε αγγουράκι σε φέτες στο νερό σας και να το πιείτε μετά από λίγη ώρα. Όχι μόνο βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού αλλά αυξάνει και τη γυναικεία λίμπιντο

Επιλέξτε τη μέντα για ακόμα μεγαλύτερη δροσιά

Συνταγή: Αποτοξινωτικό νερό με λεμόνι και μέντα!

Προσθέστε λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου για να γίνει το νερό σας ακόμα πιο δροσιστικό.

Προσθέστε λίγες σταγόνες ροδόνερο

Το ροδόνερο θα απογειώσει το άρωμα του νερού. Εάν σας αρέσει στο πρόσωπό σας, τότε, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε στο νερό σας

Πιείτε ανθρακούχο νερό

Το ανθρακούχο νερό δίνει την αίσθηση του αναψυκτικού αλλά χωρίς να προσθέτει θερμίδες.

Πιείτε τσάι

Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις αμέτρητες ποικιλίες από τσάι και φυτικά ροφήματα ή βότανα, όχι μόνο για να μείνετε ενυδατωμένοι αλλά και για να αποκομίσετε σπουδαία οφέλη για το σώμα σας. Το μαύρο τσάι περιέχει κατεχίνες, φλαβονοειδή που μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να καίει λίπος λίγο πιο εύκολα. Επωφεληθείτε και από τις ιδιότητες πολλών αφεψημάτων.

Sassy Water για επίπεδη κοιλιά

Το sassy water αποτελείται από λεμόνι, αγγούρι και μέντα και είναι  πενατνόστιμο αλλά προπαντώς έχει πολύ ισχυρές λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Δείτε πως θα φτιάξετε το Sassy Water

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των οχημάτων;
Υπνοθεραπεία: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της
Black Friday 2023: Ιδού τι πρέπει να προσέξετε για να μην πέσετε θύματα του μάρκετινγκ
Τα έξι καλύτερα προβιοτικά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση