,

Γιοχίμπ, το ανδρικό βότανο…

Γιοχίμπ – Γιοχιμπίνη yohimbe (Corynanthe Yohimbe) Ενα φυσικό αφροδισιακό και οχι μόνο… Η γιοχιμπίνη προέρχεται από το εσωτερικό της φλούδας του τροπικού δέντρου της

Γιοχίμπ – Γιοχιμπίνη yohimbe (Corynanthe Yohimbe)

Ενα φυσικό αφροδισιακό και οχι μόνο…

Η γιοχιμπίνη προέρχεται από το εσωτερικό της φλούδας του τροπικού δέντρου της δυτικής Αφρικής Corynanth Yohimbe και αποτελεί ένα γνήσιο αφροδισιακό της φύσης.

Advertisment

Στα αθλήματα το Γιοχίμπ χρησιμοποιείται κυρίως λόγω των αναβολικών του αποτελεσμάτων. Το Γιοχίμπ μπλοκάρει τους ειδικούς κυτταρικούς υποδοχείς μέσα από τους οποίους αυξάνονται τα επίπεδα Αδρεναλίνης. Η Αδρεναλίνη σας δίνει πιο εκρηκτική δύναμη, αλλά επίσης προλαβαίνει τον μυϊκό καταβολισμό. Επιπλέον, αυξημένα επίπεδα Αδρεναλίνης στο αίμα σας επιταχύνουν την μετατροπή των λιπών σε λιπαρά οξέα.

Σε ελεγχόμενη έρευνα 48 ανδρών, οι οποίοι και έπασχαν μερικώς από ψυχογενή ανικανότητα και μερικώς από ανικανότητα που προερχόταν από βιολογικά αίτια, η χορήγηση Yiohimbe είχε μια διεγερτική δράση. Το 62% λάμβανε 6 mg της ρίζας ημερησίως, για 10 εβδομάδες, ανέφερε βελτίωση στην σεξουαλική λειτουργία.

Η βελτίωση μετρήθηκε ως προς την ποιότητα και την συχνότητα των στύσεων. Ακόμη και στους μισούς με ψυχογενή αιτιολογία, το 46% ανέφερε θετικές ενδείξεις στην γιοχιμπίνη.

Advertisment

Πώς, όμως, η γιοχιμπίνη μπορεί να βοηθά και την ψυχογενή και την βιολογική ανικανότητα; Το συστατικό είναι ένα αλκαλοειδές που μπλοκάρει τους προσυναπτικούς α-2 αδρενεργικούς υποδοχείς οι οποίοι, θεωρητικά τουλάχιστον, αυξάνουν την ροή αίματος στους όρχεις, ενώ μειώνουν την απομάκρυνσή του.

Διαμέσου εγκεφαλικής δραστηριότητας, μειώνει συγκεκριμένες μορφές άγχους και κατάθλιψης που συμβάλλουν στην στυτική δυσλειτουργία. Η γιοχιμπίνη θεωρείται από μερικούς σαν ψυχεδελικό φάρμακο στα 1960, διαθέτει μια δράση ευεξίας και δραστηριότητας τουλάχιστον σε μια μερίδα ανθρώπων.

Το Γιοχίμπ επίσης αυξάνει την κίνηση των λιπαρών οξέων, καταστέλλει την σύνθεση του λίπους… δουλεύει σαν εξέχων ενισχυτής. Έρευνες δείχνουν οτι είναι ένας ρυθμιστής, που σημαίνει ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα και σε άλλα μέρη. Με άλλα λόγια, μπορεί να θεραπεύσει την ανδρική σταθερότητα αρκετά αποτελεσματικά όπως επίσης αυξάνει τον οδηγό φύλλου (libido) στους άντρες και τις γυναίκες. Αυξάνει ουσιαστικά το σφρίγος αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα.

Παρενέργειες – αντενδείξεις για το Γιοχίμπ

Συνήθως η χορήγηση γιοχιμπίνης γίνεται με την μορφή ταμπλέτας και χρειάζεται συνταγή. Η συνηθισμένη δόση για προβλήματα ανικανότητας είναι 5,4 mg, τρεις φορές ημερησίως, έως 10 εβδομάδες. Αν παρουσιαστούν εμετοί, εφίδρωση, ναυτία, η δόση πρέπει να μειωθεί στο μισό με την ίδια συχνότητα, έως την βαθμιαία αύξηση στην ενδεικνυόμενη τιμή.

Δεν πρέπει να χορηγείται σε ελκωτικούς και ασθενείς καρδιάς ή νεφρών. Επίσης δεν πρέπει να λαμβάνεται με αντιυπερτασική θεραπεία, κλονιδίνη ή άλλα ηρεμιστικά, αντικαταθληπτικά ή φάρμακα ευεξίας.

Al Zaro

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση